Användningsområden

När och varför bör man gå till en kiropraktor?


Människokroppen är fantastisk på att bota och reparera sig själv. Men det är lätt att man

fastnar i en ond cirkel där kroppen inte får tid att repa sig. Vi lever idag i ett trångt och stressigt samhälle där negativa ting dagligen påverkar oss: luftföroreningar, stress, monotont arbete, kontakt med bakterier och virus som kroppen måste kämpa mot. Har vi då ett icke optimalt fungerande nervsystem blir kroppen mer mottaglig mot allt detta och det tar också längre tid för kroppen att återhämta sig.


Att gå till kiropraktorn borde vara lika självklart som att gå till tandläkaren. Förutom att vi har goda resultat på akutbehandlingar är vi också bra på att förebygga kommande besvär. Oftast kan man långt i förväg känna av att något inte är som det ska. Men det ligger i vår natur att lita på att vi kan hela oss själva. Hur många gånger har du själv sagt: ”Det går nog över snart”? Det är först när vi har riktigt ont, blir sängliggande eller inte kan röra oss ordentligt som vi reagerar. Har du ofta huvudvärk på kvällarna, ont/trött i ländryggen efter en kort promenad eller efter att ha stått stilla i en kö, stickningar eller bortdomnade fingrar etc., bör detta vara en väckarklocka!


Det pratas och skrivs mycket om utbrändhet idag. Många av dem som blir ”utbrända” har haft just dessa symptom under en längre tid. Men eftersom man inte blir invalidiserad och funktionsoduglig av dessa kan man jobba vidare tills att allt brister. Jämför med din bil t.ex. Om den börjar uppföra sig konstigt, lämnar du då in den till en verkstad eller kör du vidare tills att bilen inte fungerar? Många servar även bilen med jämna mellanrum utan att några fel märks, bara för att det står så i handboken. Alla vet vi hur dyr en omfattande reparation eller en ny bil är. Hälsovården är heller inte billig idag och går man tills att man blir ”utbränd” blir vården lång, mödosam och kostsam. Skillnaden mellan din bil och din kropp är att någon ny kropp kan du inte köpa.
Kiropraktiken i företagshälsovården


Som arbetsgivare kan man tjäna mycket på att ha en kiropraktor som tar hand om personalen. Produktiviteten ökar hos personal som känner sig omhändertagen och som inte har ”småproblem” av diverse karaktär. Sjukskrivningar minskar i längd, men framför allt till antal med förebyggande behandlingar. Vi har även utbildning i ergonomi och hur man utformar en kroppsvänlig arbetsplats. Med enkla medel och lite tips om placering av skärm, tangentbord, mus, belysning och övriga material kan man skapa en arbetsplats som är vänligare mot kroppen.